ΠΕΤΙΕ

ascpiEPBSIFBLStwitter 32linkedin 32facebook 32

Last updateΤρι, 02 Ιαν 2018

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Σχετικά Σχετικά με την ΠΕΤΙΕ Τι είναι η ΠΕΤΙΕ Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της Π.Ε.Τ.Ι.Ε

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της Π.Ε.Τ.Ι.Ε

petie logo1

Η Πανελλήνια ένωση Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων (Π.Ε.Τ.Ι.Ε) είναι Επιστημονικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1987 με κύριο σκοπό την Προώθηση και Κατοχύρωση των Επιστημονικών - Επαγγελματικών δικαιωμάτων των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων. 

Οι κυριότεροι σκοποί της ΠΕΤΙΕ είναι :

 • Προώθηση και κατοχύρωση των Επιστημονικών και Επαγγελματικών δικαιωμάτων των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων καθώς και ηθική  και οικονομική τους αναβάθμιση.
 • Έκδοση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος και Σύσταση της ΠΕΤΙΕ σε Ν.Π.Δ.Δ.
 • Εκπροσώπηση και υπεράσπιση σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων καθώς και του επαγγελματικού ρόλου τους στην κοινωνία.
 • Η διοργάνωση από την Ένωση, μόνη ή σε συνεργασία με άλλες ενώσεις, εταιρείες, οργανισμούς ή πανεπιστήμια, Επιστημονικών εκδηλώσεων, διαλέξεων ή σεμιναρίων σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.
 • Κάλυψη όλων των κενών θέσεων των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων και αύξηση  του αριθμού των οργανικών θέσεων τους στους οργανισμούς του ΕΣΥ και των Ασφαλιστικών Οργανισμών, καθώς και του Ιδιωτικού Τομέα.
 • Η ένταξη και διατήρηση του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα Υγείας.
 • Ποιοτική αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στη  χώρα μας που να ανταποκρίνεται όχι μόνο στις ανάγκες αλλά και στις προσδοκίες όλων των πολιτών.

 Στόχος της ιστοσελίδας μας είναι η  ενημέρωση των συναδέλφων μας όπου κι αν εργάζονται για : 

 • Τις Επαγγελματικές  δυνατότητες και  ευκαιρίες εξέλιξης
 • Ότι νεότερο για το γνωστικό μας αντικείμενο
 • Εκδηλώσεις Σεμινάρια και συνέδρια
 • Έγκαιρη και σωστή ενημέρωση για τα προβλήματα μας, όσο και την προσπάθεια επίλυσης

Οι Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων είμαστε πτυχιούχοι του αντίστοιχου τμήματος της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με σπουδές τετραετούς φοίτησης. Με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις μας, καθώς και με παραδεκτές πρακτικές, εργαζόμαστε σε ρόλο υπεύθυνο και παράλληλο με το ρόλο των άλλων επιστημόνων των ιατρικών εργαστηρίων, προσφέροντας στον εξεταζόμενο και τον ασθενή τις απαραίτητες υπηρεσίες μας. Απασχολούμαστε σε φορείς που παρέχουν υπηρεσίες σχετικές με το γνωστικό μας αντικείμενο, είτε στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (κύρια στα ιατρικά εργαστήρια των Δημοσίων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ και ΤΜΥ - Νοσοκομείων του IKA), είτε στον ιδιωτικό τομέα Υγείας (ιδιωτικά εργαστήρια και κλινικές) καθώς και την Εκπαίδευση. Τα Επαγγελματικά Δικαιώματα του κλάδου μας ορίζονται από το Προεδρικό Διάταγμα 163/14-6-1996 (ΦΕΚ118/1996).

Άμεση Επικοινωνία με την ΠΕΤΙΕ

Τηλ.-Fax.: 210 5220330
Κινητό: 697 222 1311 - 693 250 9955
e–mail: info@petie.gr
---------------------------
Ωράριο Γραφείων ΠΕΤΙΕ:
Κάθε Τετάρτη 5-7μμ 
Η ΠΕΤΙΕ έχει πρωταρχικό σκοπό την Αναβάθμιση των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο του Biomedical Laboratory Scientist 
----------------------
Δεν ταυτίζεται ούτε και υποστηρίζει οποιαδήποτε Ιδιωτική Εταιρεία Ιατροφαρμακευτικών προϊόντων ή Εργαστηρίων