ΠΕΤΙΕ

ascpiEPBSIFBLStwitter 32linkedin 32facebook 32

Last updateΤρι, 05 Σεπ 2017

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Επαγγελματικά Επαγγελματικά Θέματα Επαγγελματικά Νέα Αλλάζουν όλα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Τι σχεδιάζεται για μονάδες, προσωπικό, κτίρια

Αλλάζουν όλα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Τι σχεδιάζεται για μονάδες, προσωπικό, κτίρια

eopyy polyatreiaΜε γοργούς ρυθμούς προχωρά ο Άδωνις Γεωργιάδης στην υλοποίηση του σχεδίου της Task Force που προβλέπει την ενσωμάτωση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) αλλά και του ιατρικού του προσωπικού στο ΕΣΥ. Όλες οι αλλαγές

Μετακινούνται άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει στα χέρια του το τελικό σχέδιο υλοποίησης του νέου ενιαίου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα του παραδοθεί από ειδική επιστημονική επιτροπή και θα βασίζεται στις προτάσεις της Task Force .

Έτσι ο ΕΟΠΥΥ θα ...απαλλαγεί από το κομμάτι της περίθαλψης και θα γίνει μόνο αγοραστής υπηρεσιών ενώ αναμένεται να ενοποιηθούν όλες οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) που μαζί με τα κέντρα υγείας θα σχηματίσουν υπό την «ομπρέλα» του ΕΣΥ το νέο δημιούργημα. Ένα σύστημα που αναμένεται να λειτουργεί σε 24ωρη βάση για να καλύπτει τις πρώτες υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού με το προσωπικό να κάνει κυλιόμενες βάρδιες.

Πληροφορίες του iatropedia.gr αναφέρουν ότι πολλές μονάδες του ΕΟΠΥΥ, ειδικά όσες δε διαθέτουν δικά τους κτίρια θα εξαφανιστούν από τον υγειονομικό χάρτη, ενώ και το προσωπικό θα μπει πιθανότητα σε καθεστώς κινητικότητας για να μοιραστεί αντίστοιχα όπως έγινε με τα νοσοκομεία.

Βέβαια το σχέδιο αυτό έχει και αγκάθια καθώς γεννιούνται στο σύστημα υγείας γιατροί πολλών ταχυτήτων με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις. Σήμερα το ιατρικό προσωπικό που εργάζεται στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) έχει το δικαίωμα να διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο κάτι που απαγορεύεται -τυπικά έστω- σε όσους απασχολούνται στο ΕΣΥ.
Εκτός αυτού σήμερα από τους 6000 γιατρούς που διαθέτουν οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι 500 είναι μόνιμοι ενώ οι υπόλοιποι 5500 είναι αορίστου χρόνου.

Σε περίπτωση που ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεπικουρούμενος από την Task Force αποφασίσει να συμπτύξει τις μονάδες αυτές -όπως εξάλλου πράττει με τα νοσοκομεία- όσοι γιατροί είναι αορίστου χρόνου πιθανόν να ενταχθούν στο επόμενο κύμα κινητικότητας.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει έτοιμο το σχέδιο για το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το οποίο και θα παραδώσει στους γιατρούς για να το μελετήσουν.

ΠΗΓΗ: iatropedia.gr

 

Άμεση Επικοινωνία με την ΠΕΤΙΕ

Τηλ.-Fax.: 210 5220330
Κινητό: 697 222 1311 - 693 250 9955
e–mail: info@petie.gr
---------------------------
Ωράριο Γραφείων ΠΕΤΙΕ:
Κάθε Τετάρτη 5-7μμ 
Η ΠΕΤΙΕ έχει πρωταρχικό σκοπό την Αναβάθμιση των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο του Biomedical Laboratory Scientist 
----------------------
Δεν ταυτίζεται ούτε και υποστηρίζει οποιαδήποτε Ιδιωτική Εταιρεία Ιατροφαρμακευτικών προϊόντων ή Εργαστηρίων