ΠΕΤΙΕ

ascpiEPBSIFBLStwitter 32linkedin 32facebook 32

Last updateΤρι, 02 Ιαν 2018

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Επαγγελματικά Επαγγελματικά Θέματα Επαγγελματικά Νέα Με όχημα την αξιολόγηση έρχεται η απόλυση...

Με όχημα την αξιολόγηση έρχεται η απόλυση...

ajiologisi 14 2
Η ΠΕΤΙΕ αλλά και η Πανελλήνια Συνδικαλιστική  Ένωση Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων Ελλάδας (ΣΕΤΙΕΕ) είναι πλήρως αντίθετοι σε μιας τέτοια μορφής Αξιολόγηση, κατά την οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να κριθεί ως ανεπαρκείς το 15% του αριθμού των εργαζομένων. 
Η αξιολόγηση αποτελεί αναμφισβήτητα ένα εργαλείο της Διοίκησης και μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλους τους τομείς, εφ’ όσον όμως η κρίση γίνεται μόνο με αντικειμενικά κριτήρια. Αντίθετα στη Δημόσια Υγεία δεν υπάρχει καθηκοντολόγιο, ούτε κανόνες λειτουργίας εργαστηρίων και πιστοποίηση, αλλά και έλλειψη προσωπικού.
 
Επομένως με αυτό τον τρόπο η έννοια της αξιολόγησης καθώς και η πραγματική της αξία διαστρεβλώνονται.
 
Διαβάστε περισσότερα:
HEALTHVIEW
Ύστατη προσπάθεια να μην εφαρμοστεί το νέο σύστημα αξιολόγησης, καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι τη Δευτέρα τελευταία ημέρα επιμερισμού των ποσοστώσεων που ορίζει ο νόμος, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα νοσοκομεία.
 
Σύμφωνα με τους εργαζομένους στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, το Αμαλία Φλέμινγκ και Π. Πεντέλης «με όχημα το νέο σύστημα συγκριτικής «αξιολόγησης», δημιουργώντας καταλόγους με δεκάδες χιλιάδες δήθεν ακατάλληλους υπαλλήλους επιδιώκοντας να τους οδηγήσει στην απόλυση. Για το λόγο αυτό, οριοθετεί αυθαίρετα και εκ των προτέρων, το ποσοστό των υπαλλήλων που θα πρέπει υποχρεωτικά να κριθούν ως ανεπαρκείς στο 15% του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων».
 
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την κατάργηση των διατάξεων του Ν. 4250/2014 που αφορούν στην «αξιολόγηση», καταδικάζουν τις διαθεσιμότητες – απολύσεις και ζητούν πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μάλιστα δεν συμμετέχουν στην σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης και σε οποιαδήποτε ενέργεια, που συνάπτεται με την διαδικασία αξιολόγησης, όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού κλπ.
 
Παράλληλα συγκεντρώνουν υπογραφές στο κείμενο υπογραφών της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην «αξιολόγηση» ενώ έχουν αποφασίσει τα έντυπα των αξιολογήσεων να παραλειφθούν από τους εργαζόμενους και να κατατεθούν στο σωματείο εργαζομένων χωρίς να τα συμπληρώσουν.
 
MΓια την Δευτέρα στις 11 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων και από τα τρία νοσοκομεία στην διοίκηση
 
ΠΗΓΗ: MEDISPIN http://medispin.blogspot.gr/2014/05/blog-post_3409.html
 

Άμεση Επικοινωνία με την ΠΕΤΙΕ

Τηλ.-Fax.: 210 5220330
Κινητό: 697 222 1311 - 693 250 9955
e–mail: info@petie.gr
---------------------------
Ωράριο Γραφείων ΠΕΤΙΕ:
Κάθε Τετάρτη 5-7μμ 
Η ΠΕΤΙΕ έχει πρωταρχικό σκοπό την Αναβάθμιση των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο του Biomedical Laboratory Scientist 
----------------------
Δεν ταυτίζεται ούτε και υποστηρίζει οποιαδήποτε Ιδιωτική Εταιρεία Ιατροφαρμακευτικών προϊόντων ή Εργαστηρίων