Περιεχόμενο
Στην προσπάθεια συνεχούς εκπαίδευσης των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, αποφασίστηκε η διοργάνωση ενός σεμιναρίου με θέμα ‘Διαχείριση Βιολογικού Κινδύνου - Το μοντέλο AMP’.
Πρόκειται για ένα υψηλού επιπέδου σεμινάριο που εισάγει τη νέα αντίληψη, στην διαχείριση του βιολογικού κινδύνου, ως ένα σύστημα που συνδυάζει την εκτίμηση του κινδύνου, τη μείωση του κινδύνου και την προσέγγιση του με βάση την απόδοση (AMP model: Assessment-Mitigation-Performance).
Το μοντέλο αυτό βασίζεται στην αρχή όλων των διαχειριστικών συστημάτων PDCA (Plan-Σχεδιασμός, Do- Εκτέλεση, Control-Έλεγχος, Act-Δράση) προκειμένου να διασφαλιστεί η αποδοτικότητα και η διαρκής βελτίωση του συστήματος διαχείρισης των βιολογικών κινδύνων. Περισσότερες λεπτομέρειες για την θεματολογία του σεμιναρίου αναφέρονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο.
Εκπαιδευτές
Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί από την κ. Τριφυνοπούλου Κυριακή, Ιατρό Βιοπαθολόγο που απασχολείται στο Τμήμα Μικροβιακής Αντοχής και Μοριακής Τυποποίησης του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (Κ.Ε.Δ.Υ.), ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και η οποία έχει εκπαιδευτεί για το σκοπό αυτό από τον Π.Ο.Υ. σε σεμινάριο που έγινε σε συνεργασία με το ECDC με θέμα «WHO Biorisk Management Advanced Trainer Programme, Training trainers in Biorisk assessment, biorisk mitigation, performance and adult learning techniques: designing & delivering learning programmes».
Την κα Τριφυνοπούλου θα υποστηρίξουν η κα Ολγα Παππά, τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, ΚΕ.ΕΛ.Π.ΠΝΟ, έκτακτη Εργαστηρική Συνεργάτης ΤΙΕ, ΤΕΙ Αθήνας και ο κος Παναγιώτης Δρόσος, Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΙΕ, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων (Π.Ε.Τ.Ι.Ε.).
Δικαίωμα συμμετοχής
Σε πρώτη επιλογή τελειόφοιτοι φοιτητές του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, και σε δεύτερη επιλογή, μέλη της ΠΕΤΙΕ. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα. Η επιλογή θα γίνει με βάση την αναλυτική βαθμολογία και το βαθμό πτυχίου.
Χώρος διοργάνωσης
Οι αίθουσες του ΤΙΕ
Είσοδος ελεύθερη
Οι διοργανωτές