Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. 8ος Κύκλος λειτουργίας.
Έναρξη μαθημάτων Δευτέρα 07 Μαρτίου 2022. Πολύ ενδιαφέρον μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών για κάθε ενδιαφερόμενο συνάδελφό μας!!
Για περισσότερες πληροφορίες στα link που ακολουθούν:
https://tiemps.uniwa.gr/news/announcements/prosklisi-ypovolis-ypopsifiotiton-akadimaikoy-etoys-2021-2022/?fbclid=IwAR1OlBPOuf_0pdUwwKfEm4P66gWz87x23xIShdPUQ-AvjXYlAcFiLVkDFQE
https://tiemps.uniwa.gr/apply/
Προκήρυξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«Υπερηχογραφική λειτουργική απεικόνιση για την πρόληψη και διάγνωση των αγγειακών παθήσεων»
“Advanced Ultrasonic Functional Imaging and Research for Prevention and Diagnosis of Vascular Diseases”
Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Υπερηχογραφική λειτουργική απεικόνιση για την πρόληψη και διάγνωση των αγγειακών παθήσεων», το οποίο οδηγεί στην απονομή αντίστοιχου Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) και διέπεται από τον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) έχει ως αποστολή να καλλιεργεί και να προάγει με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση ερευνητών και επαγγελματιών υγείας στον προληπτικό έλεγχο, τη διάγνωση και λειτουργική διερεύνηση των αγγειακών παθήσεων και την μετ-επεμβατική παρακολούθηση. Επίσης, παρέχει στους Διπλωματούχους του τα απαραίτητα εφόδια που θα τους εξασφαλίσουν την άρτια κατάρτισή τους για την ακαδημαϊκή, επιστημονική και ερευνητική τους σταδιοδρομία τους διεθνώς.
Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί ως Μεταπτυχιακοί Φοιτητές (ΜΦ) πτυχιούχοι Τμημάτων Ιατρικής των Σχολών Επιστημών Υγείας των ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι λοιπών συναφών με το αντικείμενο του Προγράμματος τμημάτων πανεπιστημίων και ΑΤΕΙ.
Η χρονική διάρκεια σπουδών για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα, με έναρξη το Σεπτέμβριο 2020. Τα δίδακτρα του ΠΜΣ ανέρχονται σε 1.000 ευρώ ανά εξάμηνο. Ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται κατ' ανώτερο όριο σε πενήντα (50) φοιτητές κατ' έτος.
Υποτροφία για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δίδεται σε έναν εκ των αριστευσάντων φοιτητών με κριτήριο τη βαθμολογία του, που θα ολοκληρώσει τις σπουδές το ίδιο ακαδημαϊκό έτος και θα πιστοποιείται από την τριμελή επιτροπή. Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στα 2.000€.
Για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών οι φοιτητές/τριες οφείλουν να συγκεντρώσουν 90 Πιστωτικές Μονάδες (ECTS) συνολικά, από την παρακολούθηση και εξέταση καθώς και από την εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Οι φοιτητές/τριες οφείλουν να παρακολουθήσουν εννέα (9) υποχρεωτικά μαθήματα εκ των οποίων ένα (1) επιλέγεται από τα δύο (2) προσφερόμενα μαθήματα επιλογής. Τα μαθήματα του ΠΜΣ πραγματοποιούνται μία (1) φορά το μήνα Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο. Η γλώσσα διδασκαλίας του ΠΜΣ είναι η Ελληνική και η Αγγλική. Η γλώσσα εκπόνησης διπλωματικής εργασίας είναι τόσο η Ελληνική όσο και η Αγγλική.
Η επιλογή των φοιτητών στο ΠΜΣ γίνεται κατόπιν αξιολόγησης των παρακάτω δικαιολογητικών:
* Σημειώστε ότι θα χρειαστεί να προσκομίσετε τα πρωτότυπα εντός τριών (3) ημερών εάν ζητηθούν
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΛΙΠΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 21 Αυγούστου 2020
(με σφραγίδα ταχυδρομείου ή απόδειξη courier)
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 31 Αυγούστου 2020
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα: www.med.uth.gr/pms.vasc.ultrasound ή να απευθυνθούν στη Γραμματεία:
Τηλ: 2410685539, 2413501739 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00)
e-mail:
Αποστολή των δικαιολογητικών στην παρακάτω διεύθυνση:
Γραμματεία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
"Υπερηχογραφική λειτουργική απεικόνιση για την πρόληψη και διάγνωση των αγγειακών παθήσεων"
Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Δ/νση: Πανεπιστημίου 3, Κτίριο Βιόπολις, 1ος όροφος (αρ. γραφείου 102γ)
ΤΚ 41500, Λάρισα
Τηλ: 2410685539, 2413501739
e-mail:
Υπάρχει μείωση 10% στα δίδακτρα για τα μέλη της ΠΕΤΙΕ
Το εν λόγω ΔΠΜΣ προέκυψε μετά από γόνιμη συνεργασία των Τμημάτων «Βιοϊατρικών Επιστημών» και «Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία» της Σχολής Επιστημών Υγείας και της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών αντίστοιχα, του Ιδρύματος. Ήρθε να καλύψει την ανάγκη μιας μεγάλης μερίδας των αποφοίτων, όχι μόνο των Τμημάτων μας αλλά και ολόκληρου του Ιδρύματός μας που θέλουν να ασχοληθούν στον επαγγελματικό τους βίο με την εκπαίδευση, ανεξάρτητα του προσανατολισμού και των γνώσεων, δεξιοτήτων και ειδικοτήτων που έχουν αποκτήσει από τον πρώτο κύκλο Σπουδών τους στο Ίδρυμα κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών τους Σπουδών. Το ΔΠΜΣ απευθύνεται όμως και γενικότερα σε επαγγελματίες της εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής καθώς και οποιονδήποτε πτυχιούχο, απασχολούμενο ή μη, που επιθυμεί να ασχοληθεί με την εκπαίδευση ή και την αγωγή και φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας. Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι η ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων μέσω απόκτησης νέων γνώσεων στην Παιδαγωγική Επιστήμη με προσέγγιση μέσω καινοτόμων θεωριών και τεχνολογιών. Η ύπαρξη δύο κατευθύνσεων, η δυνατότητα επιλογής μαθημάτων, η πρακτική άσκηση και η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας στο τελευταίο εξάμηνο ενισχύουν την εξειδίκευση και αυξάνουν κατά πολύ την ανταγωνιστικότητα και την επαγγελματική δεινότητα των αποφοίτων μας. Η διάρθρωση του Προγράμματος Σπουδών έγινε στο ίδιο πλαίσιο και με γνώμονα την δυνατότητα απόκτηση Παιδαγωγικής Επάρκειας. Ήδη με απόφαση της πρώτης κιόλας συνεδρίασης της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής του ΔΠΜΣ, αποφασίστηκε ομόφωνα η αίτηση στο ΙΕΠ για την απόκτηση Παιδαγωγικής Επάρκειας των αποφοίτων μας. Οι διδάσκοντες στο ΔΠΜΣ είναι εκτός των μελών ΕΠ των δύο Τμημάτων και του Ιδρύματος γενικότερα, μέλη ΔΕΠ άλλων ΑΕΙ, Ερευνητές, Διευθυντές Εκπαίδευσης ή Σχολικοί Σύμβουλοι με αντίστοιχα προσόντα, όλοι καταξιωμένοι επιστήμονες στα γνωστικά πεδία που θεραπεύουν και εξαιρετικοί διδάσκοντες και παιδαγωγοί.
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Προγράμματός μας τυγχάνουν όλων των παροχών και διευκολύνσεων που προσφέρονται και στους προπτυχιακούς μας φοιτητές στην εκπαίδευσή τους από το Ίδρυμα. Συγκεκριμένα, το Παν. Δυτικής Αττικής διαθέτει όλες τις αναγκαίες υποστηρικτικές υποδομές για την εύρυθμη εξυπηρέτηση των φοιτητών, όπως ηλεκτρονική γραμματειακή διεκπεραίωση αιτημάτων, κοινόχρηστο δίκτυο Wi-Fi, βιβλιοθήκη, πλήρες ιατρείο, γυμναστήριο, εστιατόρια και κυλικεία, χώρους στάθμευσης, συνεδριακό κέντρο, δομές κοινωνικής συμβουλευτικής και μέριμνας, απασχόλησης και σταδιοδρομίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, γραφείο διασύνδεσης, καθώς και δομές πρακτικής άσκησης και δια βίου μάθησης. Η υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή του Παν. Δυτικής Αττικής καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας του ΔΠΜΣ (κτιριακές εγκαταστάσεις, εργαστήρια, αμφιθέατρα, εργαστηριακός και ειδικός εξοπλισμός, χρήση διαδικτύου, λογισμικό με δυνατότητες ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης).
Τέλος, το ΔΠΜΣ εντάσσεται στις διαδικασίες διαρκούς αξιολόγησης βάσει του σχεδίου που έχει καταρτιστεί από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) και τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Ιδρύματος. Στην αξιολόγηση συμπεριλαμβάνονται δείκτες που αναδεικνύουν την ανταγωνιστικότητα του ΔΠΜΣ, ως προς την προτίμηση του από τους υποψήφιους φοιτητές αλλά και την εικόνα του στην αγορά εργασίας.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας,
Ευσταθία Παπαγεωργίου
Διευθύντρια του ΔΠΜΣ
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με θέμα ΠΟΣΙΜΟ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το σύστημα διδασκαλίας είναι Εξ Αποστάσεως με 4 εβδομάδες φυσική παρουσία στην Πάτρα και Μυτιλήνη.
http://www.mar.aegean.gr/cns/grad/waterandhealth/?lang=gr
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής, επιπέδου Master of Science (ΜSc.) με τίτλο «Νεοπλασματική Νόσος στον Άνθρωπο: Έρευνα και Κλινικοπαθολογοανατομική Προσέγγιση στo Πλαίσιo της Εξατομικευμένης Ιατρικής (Διάγνωση, Έρευνα και Στοχεύουσα Θεραπεία Νεοπλασιών)» και απευθύνεται σε σπουδαστές με ενδιαφέρον για τις επιστήμες υγείας και , ιδιαίτερα, για τον καρκίνο ( υποβολή αιτήσεων έως 31.8.2018 ). Στο πρόγραμμα εφαρμόζονται σύγχρονες μέθοδοι διαδραστικής διδασκαλίας τόσο ακαδημαϊκού όσο και βιωματικού χαρακτήρα
Γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ αποτελεί η διεπιστημονική μεταπτυχιακή εκπαίδευση, η προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στο πεδίο των νεοπλασιών του ανθρώπου.
Σκοπός του ΠΜΣ είναι η κατάρτιση μεταπτυχιακών φοιτητών σε θέματα των νεοπλασιών του ανθρώπου, εισάγοντας τους στις μεθόδους έρευνας για την παραγωγή ή και εφαρμογή καινούριας γνώσης.
Πληροφορίες είναι στη διάθεσή σας μέσω των παρακάτω συνδέσμων:
https://www.neoplasticdisease.gr/
http://school.med.uoa.gr/
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ -
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ-ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ (αιτήσεις εως 17/9/2010)
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Βιολογίας, Χημείας και Νοσηλευτικής http://www.biol.uoa.gr/