ΠΕΤΙΕ

ascpiEPBSIFBLStwitter 32linkedin 32facebook 32

Last updateΤρι, 02 Ιαν 2018

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Σχετικά Σχετικά με την ΠΕΤΙΕ Δραστηριότητες ΔΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΑΘΗΝΑ, Τετάρτη 20/12/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Η «εξαφάνιση» Εκπαιδευτικών Τμημάτων της Ανώτατης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που είναι Διεθνώς αναγνωρισμένα, όπως των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων (Biomedical Laboratory Scientists ή Medical Laboratory Technologists), που έχουν επιστημονικό, επαγγελματικό, αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα, σίγουρα δεν αποτελεί αναβάθμιση, αλλά οπισθοδρόμηση.

Γιατί το μέλλον αυτών των επιστημόνων δεν χωρά στο νέο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μόνο στην Ελλάδα και με ποια λογική και κριτήρια δημιουργείται ένα Τμήμα απροσδιόριστο, αυτό των ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ;;;

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη υποβάθμισή μας, η οποία όχι μόνο θα εμποδίσει τους πολίτες της Ελλάδας, να έχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και εργαστηρίων, ποιότητας και ασφάλειας των ασθενών, όπως και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες στην ΕΕ, αλλά πιθανότατα θα εμπόδιζε την κινητικότητα – Ελεύθερη κυκλοφορία αυτών των επαγγελματιών σε όλη την Ευρώπη, που είναι μια από τις ιδρυτικές αρχές της ΕΕ, αλλά και νομικά προβλήματα με την ονομασία και αναγνώριση των πτυχίων και των επαγγελματικών προσόντων των ήδη ή μελλοντικών εργαζομένων επαγγελματιών υγείας. Επίσης, εν δυνάμει προσβάλλει και υποβαθμίζει τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων.

Το Τμήμα Ιατρικών εργαστηρίων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (Biomedical Laboratory Sciences)». Η ομογενοποίηση επιστημόνων που έχουν άμεση σχέση με τη δημόσια υγεία υποβαθμίζει την προσπάθεια αναβάθμισης του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του δημοσίου συστήματος υγείας. Η υγεία και ευημερία των πολιτών μας εξαρτάται από την ύπαρξη αρμόδιων και εξειδικευμένων επιστημόνων, διαφορετικά κινδυνεύουμε να παραμείνουμε πίσω στην πραγματικότητα που υφίσταται στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θα υπερασπιστούμε την επιστήμη του Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων και θα διαφυλάξουμε την αυτονομία του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων αποφασιστικά και με κάθε νόμιμο μέσο.

 
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης           Η Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης
    Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων             Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων Ελλάδας
Διονύσης Βούρτσης                                           Ελένη Παπαγεωργίου

 

Άμεση Επικοινωνία με την ΠΕΤΙΕ

Τηλ.-Fax.: 210 5220330
Κινητό: 697 222 1311 - 693 250 9955
e–mail: info@petie.gr
---------------------------
Ωράριο Γραφείων ΠΕΤΙΕ:
Κάθε Τετάρτη 5-7μμ 
Η ΠΕΤΙΕ έχει πρωταρχικό σκοπό την Αναβάθμιση των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο του Biomedical Laboratory Scientist 
----------------------
Δεν ταυτίζεται ούτε και υποστηρίζει οποιαδήποτε Ιδιωτική Εταιρεία Ιατροφαρμακευτικών προϊόντων ή Εργαστηρίων